За първи път кметът на Ню Йорк Ерик Адамс издаде

...
 За първи път кметът на Ню Йорк Ерик Адамс издаде
Коментари Харесай

Кметът на Ню Йорк издаде прокламация, с която обяви Трети март за Ден на българското наследство

 

За първи път кметът на Ню Йорк Ерик Адамс издаде разгласа, с която разгласи трети март за Ден на българското завещание (Bulgarian Heritage Day). Това заяви Генералното консулство на България в Ню Йорк за Българска телеграфна агенция.

С прокламацията Адамс признава големия принос на българската общественост в редица сфери на живота в Ню Йорк и отбелязва 3 март 1878 година като дата на възобновяване на държавност на една нация, която е известна със своите изкуства, кухня, естествена хубост и биоразнообразие, се отбелязва в информацията на дипломатическото ни посланичество. 

Ерик Адамс приветства българската общественост с празника ѝ и дружно с генералния консул на България в Ню Йорк Ангел Ангелов издигна трикольора ни в най-стария публичен парк в Ню Йорк, Боулинг Грийн. 

Българският байрак се издигна в небето на Манхатън, съпроводен от осъществяване онлайн на националния ни химн от Gina DiDonato. 

Гостите на празника бяха приветствани от дипломат Лъчезара Стоева, непрекъснат представител на България в Организация на обединените нации, митрополит Йосиф, който е отпред на задграничните ни епархии в Съединени американски щати, Канада и Австралия и Ед Мърмълстайн, комисар по интернационалните въпроси в кметството на Ню Йорк. 

Церемонията бе водена от Ибрахим Куртулус, зам.-председател на асоциацията, която стопанисва парка Боулинг Грийн. 

В културната стратегия се включиха десетки реализатори от български учебни заведения и културни центрове в Ню Йорк, вкючително учебно заведение “Гергана ” и учебно заведение " Христо Ботев " в Ню Йорк, Младите български гласове на Ню Йорк (Young Bulgarian Voices NY) и отбор „ Горана “, както и доста посетители като Catherine E S Springer. 

Всички получиха и български мартеници.

“Сърдечно благодарим на всички, които споделиха с нас празника, без значение от проливния дъжд и на многото, в това число Ива Йорданова, които споделиха фотоси от тържеството ”, обявиха от Генералното ни консулство в Ню Йорк.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР